Brilliant Cleaning

София, ул. Здраве 9, ет.1, офис 3

megashop@aqua-tour.net

Какво да имам предвид, ако пътувам в Анталия?

Почивка в Анталия : лято и зима

Полезна информация за вашето посещение в Анталия

Анталия, турският град, пълен с красоти, който няма да свърши с посещение, тъй като в Анталия има какво да правите, е град, който посреща туристи през лятото и зимата. Надяваме се, че ще си тръгнете от Анталия с добри спомени след вашето посещение. Събрахме информация, която смятаме, че може да бъде полезна за вашето пътуване, за да откриете атракциите на Анталия. Желаем ви приятно четене.

Ето малко полезна информация:

  • Кражба: Бъдете внимателни тук, както и навсякъде по света.
  • Дрескод: Освен някои много консервативни квартали в Анталия, няма да имате проблеми с дрехите си.
  • В дните, когато ще посещавате джамията, жени- не забравяйте да вземете шал и др., които можете да се покриете, най-вече косата си. Мъжете не могат да влизат в джамията с шорти до коленете.
  • Не забравяйте да вземете със себе си хотелската карта, която съдържа името, адреса и телефонния номер на хотела, в случай че се изгубите.
  • Не забравяйте да обмените турска лира. На някои места по маршрута кредитна карта не минава. Дори да се съгласят да купуват долари или евро, пазаруването по този начин ще Ви излезе скъпо.
  • Не забравяйте да направите копия на първите страници на паспорта и визата си, ако е необходимо, но не носете с вас оригинала.

Когато имате нужда от консулството в Анталия

Консулството е звено към посолството на вашата страна. Посолството отговаря за политическите и дипломатически отношения между вашата страна и тази, в която се намира. Консулствата съществуват, за да подкрепят гражданите на държавите, които представляват. Така че консулството е представител на вашата страна, с което можете да се свържете за съвет и подкрепа, докато сте в Турция.

Най-добрите местни сувенири в Анталия

Можете да сравните базарите в Анталия с голям магазин, продаващ продукти от района. Тук можете да намерите местни продукти, особено сувенири, навсякъде. Турците обичат да се пазарят и го намират за нормално. Така че не се колебайте да се пазарите. Някои турци искат да се ръкуват, докато се пазарят с вас. Ръкостискането при пазарене означава „съгласие“. Ръкостискането също ни казва, че пазарлъкът е почти приключил.

Как да избегнете туристически измами в Анталия

Като всеки голям град, Анталия може да има своите измамници – въпреки че те може да са по-малко, отколкото в някои други части на света. А турците като цяло са честни хора, така че ако турчин разбере, че сте измамен, често ще се опита да Ви предупреди. Въпреки това е разумно да сте подготвени и да вземете предпазни мерки. Бърз съвет: Внимавайте с онези, които се опитват да ви продадат нещо (парфюм, часовник, килим, допълнителна обиколка и т.н.) извън всеки магазин. Ако някой предложи безплатна обиколка, без да продава нищо, той вероятно ще се опита да продаде нещо отново в края на обиколката.

Всичко, което трябва да знаете за транспорта в Анталия

Един от най-добрите начини да опознаете града е да използвате обществения транспорт на Анталия, за да разгледате интересните неща в Анталия. Създава усещането, че живеете там и добавя излъчване на оригиналност. Анталия, която е туристическа дестинация през лятото и зимата, от време на време е претъпкан град и трафикът може да бъде натоварен, така че е изключително важно да планирате пътуването си. Както във всеки космополитен град, има пикови часове и те е добре да се избягват, когато е възможно. Ако пътувате с колата си, можете да имате такса за паркиране – бъдете внимателни и се информирайте предварително. Уебсайтът на общината е на турски език, може да се наложи да използвате приложения за превод. Можете да получите достъп до пътеводителя на уебсайта на общината и да видите често задавани въпроси и отговори. Можете да получите една Antalyakart, която да използвате в обществения транспорт. А можете и да използвате обществения транспорт, като платите с безконтактната си кредитна карта, която можете да платите директно в автобуса и трамвая. Можете да разгледате нашите новогодишни предложения тук.
Оценете ни!
[Общо: 1 Средно: 5]

Последни публикации

Почивка в Анталия : лято и зима
Какво да имам предвид, ако пътувам в Анталия?

Полезна информация за вашето посещение в Анталия Анталия, турският град, […]

Вижте повече
Анталия през зимата
Анталия през зимата

Всички знаем, че регион Анталия в Турция е чудесен избор […]

Вижте повече
Плажовете на Анталия, на които се достига само с лодка
Плажовете на Анталия, на които се достига само с лодка

Чували ли сте някога за Клеопатра? Точно така, морският град […]

Вижте повече