Brilliant Cleaning

София, ул. Здраве 9, ет.1, офис 3

megashop@aqua-tour.net

Най-добрите плажове в Анталия с помощ от местни експерти за 2022 г

Най-добрите плажове в Анталия Регионът на Анталия е известен със своите красиви плажове със спиращи дъха пейзажи и брегове. Наричат го още Тюркоазения бряг. Ще намерите широка гама от красиви заливи и заливчета с впечатляващи плажове и ще прекарате страхотен ден навън. Някои са каменисти, а други са покрити със златист пясък. Посещението на някои от най-добрите плажове в Анталия са страхотно занимания. Целият регион на Анталия е дом на повече от 500 км. на страхотни пясъчни и каменисти брегове, плажове със Син флаг с кристално чисти води и планини с борови гори на заден план. И така нареченият Тюркоазен бряг. Можете да се насладите на фините пясъчни плажове и кристално чистите води на Средиземно море, да направите романтична разходка или да практикувате различни водни спортове като разходка с банан, джет ски, парапланеризъм и много място за слънчеви бани.

Най-добрите плажове в Анталия

  • Плаж Коняалти

Плажът Konyaalti е главният градски плаж, който се простира на около 7 км от пристанището на Анталия. Плажът е на 1,5 км. дълъг плаж със син флаг и чакълест плаж. Водите са кристално чисти и като аквариум, особено сутрин. Можете просто да се качите на трамвая, тръгващ на запад от центъра на града и лесно да стигнете до този прекрасен плаж на последната спирка. Можете също да намерите и практикувате различни водни спортове.
  • Плаж Мермерли

Плажът Mermerli е красив плаж, разположен точно в историческия център на Анталия, в края на яхтеното пристанище, пристанище Kaleici. Този плаж е популярен градски плаж и има спокойни води.
  • Плаж Инчиралти

Плажът Инчиралти е друг популярен, разположен до плажа Лара. Това е обществен плаж и има спокойни води.
  • Кемер Мунлайт Бийч

Плажът Moonlight е най-популярният плаж в курорта Кемер Анталия. Плажът е дълъг 500 метра със златист пясък и се намира точно до яхтеното пристанище на Кемер, във впечатляващ залив. Плажната алея е много привлекателна с много класни плажни клубове, кафенета, ресторанти и бутикови магазини. Ще намерите и разнообразие от водни спортове. Продължавай да четеш…

Лара Бийч

Плажът със син флаг на курорта Лара е на 8 км. дълъг пясъчен плаж и съоръженията тук са страхотни. Можете да прекарате страхотен ден на плажа тук, попивайки слънцето, плувайки и практикувайки водни спортове. Тук пясъкът е жълт и тънък. Водите също са по-топли от другите плажове в и около Анталия. Можете също така да намерите набор от центрове за водни спортове, предлагащи банани, парапланеризъм, джетове, каяк и водни колела.

Още от най-добрите плажове в Анталия:

  • Плаж Клеопатра
Плажът Клеопатра е известният плаж на курорта Алания Анталия. Името е дадено след легендата, че Клеопатра и Антоний са плували тук. Намира се на 2 км. дълъг плаж със син флаг и фин пясък, който започва от края на близкия плаж Дамлаташ. Плажът е с плитки и кристално чисти води.
  • Плаж Дамлаташ
Плажът Damlatas е красив плаж на Алания и се намира точно пред историческата пещера Damlatas. Освен това е със син флаг и е много популярен в района на Алания.
  • Плаж Инджекум
Плажът Incekum се намира много близо до Алания, в прекрасна среда и засенчен от борови дървета. Плажната зона също е популярно място за къмпинг. Плажът е на 1 км. дълъг плаж с фин пясък и син флаг. Има плитки води, които привличат посетителите и са много идеални за любителите на къмпинга и особено за семейства с деца.
  • Плажове Евренсеки и Кумкьой
Плажовете Evrenseki и Kumkoy са популярните плажове на курорта Сиде в Анталия. Евренсеки е общественият плаж на региона. И двата плажа са пясъчни и разполагат с всички необходими услуги за плажуващите.
  • Плаж Фазелис
Древният град Фаселис има прекрасни плажове през своите три древни пристанища. Намира се между курортите Текирова и Чамюва в Кемер. Плажът на южното пристанище е най-популярният и отличен с плажни съоръжения като WC и душове. Плажът и панорамата са много впечатляващи. Плажът е смес от пясък и камъчета. Бреговата ивица е много красива със зона за слънчеви бани и къмпинг. Ще видите много закотвени яхти и посетители на ежедневни разходки с лодка.
  • Плаж Чирали
Курортът Cirali в Кемер има прекрасен плаж, разположен в прекрасен залив и естествено защитена зона с борови гори и планинската верига Beydaglari на заден план. Плажът Cirali е на 3,5 км. дълъг син флаг и има кристално чиста вода. Той се простира до близкия известен плаж Олимпос. Ще видите много лодки и яхти, закотвени тук. Ще намерите и много плажни кафенета и ресторанти, подредени на брега на морето.
  • Плаж Олимпос
Курортът Олимпос в Кемер се намира точно след Чирали, а плажът Олимпос е точно след плажа Чирали. С борови гори, древни градски руини и планинска верига Бейдаглари на заден план, плажът Олимпос е дълъг около 400 метра, със златист пясък и много идеален за плуване и слънчеви бани. Районът е известен с хипитата.
  • Плаж Адрасан
Курортът Адрасан в Кемер има впечатляващ плаж, разположен в прекрасен залив. Районът е природно защитена територия. Плажът Адрасан е на 2 км. дълго и със син флаг и предлага няколко водни спорта и плажни дейности. Ще видите много закотвени лодки и яхти. Заливът Адрасан също е популярна дестинация за любителите на гмуркането и дълбоководния риболов. Кристално чистите води и подводната среда правят Адрасан едно от най-добрите места за гмуркане в Анталия. Освен най-хубавите плажове в Анталия можете да видите още.
Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]

Последни публикации

Почивка в Анталия : лято и зима
Какво да имам предвид, ако пътувам в Анталия?

Полезна информация за вашето посещение в Анталия Анталия, турският град, […]

Вижте повече
Анталия през зимата
Анталия през зимата

Всички знаем, че регион Анталия в Турция е чудесен избор […]

Вижте повече
Плажовете на Анталия, на които се достига само с лодка
Плажовете на Анталия, на които се достига само с лодка

Чували ли сте някога за Клеопатра? Точно така, морският град […]

Вижте повече