Brilliant Cleaning

София, ул. Здраве 9, ет.1, офис 3

megashop@aqua-tour.net

Нова Година в Анталия

Нова година в Анталия. Програмата на новогодишното турне е разнообразна, богата и разпределена по дни. Следобед на 30 декември туристите отиват на приятно пазаруване в търговските центрове на Анталия, за да купят подаръци за Нова година. В същия ден е необходимо да направите резервация на маса за гала вечеря.

Какво да правите в Анталия за новата година? Новогодишни екскурзии до Анталия

В навечерието на празника Нова година – в следобедните часове на 31 декември пътуващи фризьорски салони и салони за красота работят активно в хотелите в Анталия. Между другото, трябва да имате предвид, че маратонките и дънките не са разрешени за вечеря в хотела, очаква Ви строг дрескод, но красивите вечерни рокли са задължителни.

нова година в Анталия

По правило за празнуването на Нова Година в Анталия

Преди Нова година в хотелите в Анталия се монтират борови дървета и се украсяват с играчки, гирлянди и фенери. Не очаквайте обичайния бюфет, тъй като храната и напитките ще се сервират от сервитьори. Разбира се, няма да има ограничения за приема на алкохол – особено шампанско. Програмата на новогодишната нощ в Анталия включва разнообразие от мини-състезания, кратки шоута, празнични фойерверки и цяла планина от изненади.

През следващите дни празничната програма продължава.

Следобед на 1 януари 2023 г. можете да посетите безплатно сауната или хамама, за да се „съживите“, а вечерта да продължите новогодишната нощ в Анталия, заобиколени от весели циркови актьори. По традиция следобед на 2 януари на туристите се предлага екскурзия до един от най-високите върхове връх Тахтали в Турция, а вечерта туристическата група се завръща в родината си. Така че посрещнете Нова година в Анталия, това е истинско и достъпно!

Времето в Анталия за Нова година

След снежна и студена българска зима местното време може да Ви се стори много топло. През деня често грее ярко слънце и въздухът се затопля до + 14 ° C. Климатът в Анталия обаче е доста променлив и на следващия ден става облачно и дъждовно. През нощта температурата на въздуха пада под +10C.

Ето защо е необходимо да изберете топла есенна парка и дънки. Вземете водоустойчиви обувки за краката си. Шапката и чадърът са задължителни. Най-неприятен е пронизващият студен вятър, чиято поява е напълно невъзможно да се предвиди.

Само няколко часа комфортен полет и можете да посрещнете най-прекрасната зимна ваканция в невероятния курорт Турция.

Анталия е плажен,крайморски град. Който дори и през месец декември се характеризира с топъл средиземноморски климат и много места, където можете да посрещнете Нова година. Преди празника в града започва истинска приказка. Всички улици, къщи, търговски центрове и дори улични дървета са украсени с LED гирлянди и други атрибути на празника. Смята се, че в топлите страни няма традиция да се украсява коледно дърво, но в Анталия в петзвездни хотели и ресторанти се поставят малки новогодишни елхи за чуждестранни туристи.

Има няколко начина за празнуване на Нова година в Анталия.

 Така че, ако климатичните условия позволяват, тогава претъпкан площад или парк може да бъде най-идеалното място. От там ще имате страхотна гледка към фойерверките, които по традиция започват в полунощ. Освен това тук цари страхотна атмосфера. Хората танцуват близо до новогодишното дърво, смеят се и се поздравяват. Тази нощ магазините са отворени до сутринта и можете да си купите напитки и храна направо на улицата.

Ако искате да прекарате такъв ден в по-цивилизована среда, можете да резервирате стая в някой от петзвездните хотели в града. Тогава всички забавления ще бъдат достъпни денонощно. Хотелите обикновено разполагат с голям бюфет, където можете да видите и опитате вкусни ястия от националната кухня.

Напоследък менюто е доста разнообразно и там можете да намерите дори пълнена пуйка.

В някои хотели участват и телевизионни звезди като водещи на развлекателната програма. В навечерието на Нова година най-луксозните хотели се опитват да организират концерт на известни поп изпълнители. Тук можете да плувате в отопляеми басейни, да се насладите на уютна атмосфера и да посетите най-грандиозното плажно парти.

Нова година в Анталия 2

Най-интересно ще изглежда празнуването на Нова година в турското семейство. В крайна сметка тук можете да видите техните традиционни новогодишни лакомства. Турците обичат да правят купони и да се разхождат до сутринта.

Затова на следващия ден улиците на града са почти празни, дори колите се движат по-рядко от обикновено. Не се препоръчва да пускате фойерверки сами. Турците не приветстват това. Толкова е красиво, когато точно в полунощ на улицата в прозорците на къщите свети ярко бенгалски огън.

Какви дрехи да вземете за Нова година в Анталия

Не вземайте топли дрехи със себе си на пътуване. Обикновено температурата на въздуха в Анталия е около 18-20 градуса по Целзий. Следователно определено няма да замръзнете и ако танцувате, ще стане горещо. Освен това в Анталия преди Нова година постоянно се провеждат невероятни промоции и разпродажби на дрехи. През този период можете да си купите кожено палто на цената на обикновено яке. Също така, други търговски центрове предлагат изгодни условия. Пътуването до Анталия за новогодишните празници трябва да бъде предварително, колкото по-близо до 1 януари, толкова по-малко свободни стаи има в хотелите.

Още предложения за почивка в Анталия тук.

Оценете ни!
[Общо: 1 Средно: 5]

Последни публикации

Почивка в Анталия : лято и зима
Какво да имам предвид, ако пътувам в Анталия?

Полезна информация за вашето посещение в Анталия Анталия, турският град, […]

Вижте повече
Анталия през зимата
Анталия през зимата

Всички знаем, че регион Анталия в Турция е чудесен избор […]

Вижте повече
Плажовете на Анталия, на които се достига само с лодка
Плажовете на Анталия, на които се достига само с лодка

Чували ли сте някога за Клеопатра? Точно така, морският град […]

Вижте повече