Brilliant Cleaning

София, ул. Здраве 9, ет.1, офис 3

megashop@aqua-tour.net

Плажовете на Анталия, на които се достига само с лодка

Плажовете на Анталия, на които се достига само с лодка

Чували ли сте някога за Клеопатра?

Точно така, морският град Анталия в Турция е бил предпочитан от египетската кралица. Клеопатра се влюбила в неговите тюркоазени, кристални води, както и Вие ще направите. Плажовете на Анталия са невероятни именно заради това тя е перлата на Средиземно море. Разположен е на турската Ривиера, с над 600 километра живописна брегова ивица за наслаждаване. След като сте изпитали суматохата и суетата на Истанбул, защо не се насладите на спокойствието на почивка на плажа? Анталия е дом на някои от най-добрите плажове в страната и идеалното място за бягство край морето. Вдигнете платната и се насочете към плажа на Анталия…или два…или пет. Ходенето по плажа никога не е било по-лесно. Прочетете нашето ръководство за най-добрите плажове в Анталия, с лодки, които да разгледате.

Кои са най-добри от плажовете в Анталия?

Анталия е една от най-емблематичните летни курортни дестинации в Турция, така че не е изненада, че има едни от най-добрите плажове в страната. С толкова много плажове има по нещо за всеки. Независимо дали искате по-спокойна атмосфера или пресечен плаж с исторически руини, ще можете да го намерите в Анталия. Ето списък на някои от любимите ни плажове в Анталия.

Плаж Клеопатра: Митичният плаж

Не се шегувахме, когато казахме, че Клеопатра е била заклет фен на Анталия, а ето плаж, посветен на самата кралица. Недалеч от замъка Алания се намира това, което много хора смятат за най-красивия плаж на Анталия. Легендата разказва, че Клеопатра слизала да се къпе в тюркоазената му вода всеки ден и че душата й все още обитава каменистите пясъци и плува в морето. Плажът на Клеопатра се отличава с драматичен пейзаж с високи вълни и стръмен склон, добавяйки към митичната атмосфера. За разлика от други плажове в района, този плаж на Анталия е по-лесен за ходене от по-големите скали на други плажове. Нещо повече, можете да поставите плажно одеяло безплатно, въпреки че има някои шезлонги и чадъри под наем. В западната част на плажа можете да наблюдавате кацащите тандемни полети с парапланер. Можете дори сами да участвате – ако се осмелите! В източната част ще откриете мистериозната пещера Дамлаташ, естествено образувание на 15 000 години. Твърди се, че въздухът в пещерата има лечебни свойства, които могат да лекуват астма и ревматизъм. Дори и да не се нуждаете от лечение, пак можете да влезете в пещерата и да видите зашеметяващите сталактити и внушителните могили от минерални находища. Ако имате време, вземете лифта до върха на Castle Hill! Веднага щом слънцето залезе, разходете се от плажа Клеопатра до яхтеното пристанище, за да усетите ритъма на бурния нощен живот.

Сулуада: „Водният остров“

Отплавайте до най-западната част на залива на Анталия, за да откриете този поразителен и уникален плаж на Анталия: Сулуада. Сулуада, известен още като „Малдивите на Анталия“, е природно чудо. Характеризира се с ослепително бял пясък, аквамаринено море и вулканични скални образувания. Този девствен рай се чувства много изключителен; тъй като се намира в средата на водата пред Адрасан, до него може да се стигне само с лодка. Когато пристигнете на необитаемия остров, можете да посетите двата му пясъчни плажа. Подобно на въздуха в пещерата Дамлаташ, за водата в Сулуада се говори, че има лечебни свойства. Потопете се във водата, за да се отървете от болестите и изследвайте скритите пещери! Ако търсите повече приключения, можете да се гмуркате с акваланг или шнорхел. Открийте богата подводна вселена с естествен риф и много морски създания, някои от които включват делфини и средиземноморски тюлени монаси!

Плаж Патара: Пустинята на Анталия

В списъка с най-добрите плажове в Анталия имаме известното родно място на Дядо Коледа. Правилно сте чули – през трети век Свети Никола е роден в древното ликийско пристанище Патара. Но Дядо Коледа не е единствената претенция на Патара за слава. Патара Бийч има единствен по рода си пейзаж, който със сигурност ще Ви впечатли. С подобни на пустиня пясъчни дюни с цвят на мед, варовикови върхове и влажни зони, Патара е рай за любителите на природата. Това е не само най-дългият плаж на Анталия, но всъщност и най-дългият плаж в Турция! Плажът се простира на повече от 12 мили, без да се вижда дори комплекс за развитие. Това е отчасти за защита на костенурките карета, които живеят на плажа и снасят яйца там през последните 40 милиона години. Въпреки че този плаж в Анталия е доста изолиран, винаги има какво да се направи. Гмуркайте се в морето или отидете на рафтинг и кану по река Даламан, точно отвъд плажа. Ако искате почивка от водата, можете също да отидете на конна езда. Ако искате малко история, разкрийте древните руини и триумфалната арка, която датира от Римската империя.

Крал Кою: Дупката в морето

Отидете извън квартал Gazipaşa в Анталия до древния град Parva Antiochetta. Тук ще намерите скрит скъпоценен камък на име Kral Koyu или „King’s Bay“. Този тих залив получи името си поради легендата, че гръцкият елинистически цар Антиох често се къпел там. Потапянето в залива е като да се върнете назад във времето до 312 г. пр.н.е. Заобиколен е от вековни руини на града, който някога е стоял на планината Крагус. Плувайте в мистериозната дупка в морето и се чудете на скалните образувания. При по-нататъшно проучване можете да видите стените на крепост, която е била издигната, когато градът е бил под контрола на арменското кралство Кицилия. Тъй като е уединено, Kral Koyu е идеалното място да се докоснете до природата и да се гмуркате с шнорхел в искрящия залив. Това е един от най-добрите плажове в Анталия и въпреки че пътят до там няма да е лесен, ще си струва труда. Освен Плажовете на Анталия можем да ви предложим идеи за почивката ви там.
Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]

Последни публикации

Почивка в Анталия : лято и зима
Какво да имам предвид, ако пътувам в Анталия?

Полезна информация за вашето посещение в Анталия Анталия, турският град, […]

Вижте повече
Анталия през зимата
Анталия през зимата

Всички знаем, че регион Анталия в Турция е чудесен избор […]

Вижте повече
Плажовете на Анталия, на които се достига само с лодка
Плажовете на Анталия, на които се достига само с лодка

Чували ли сте някога за Клеопатра? Точно така, морският град […]

Вижте повече